Založ si blog

Bratislavčania pozor ! Príležitosť aj pre necelebrity.

Pomoc iným, prejav solidarity, dobročinnosť sú dnes doslova trendovou záležitosťou. Usporadúvajú sa plesy, aukcie, dražby,  na ktorých sa zúčastňujú celebrity a ktorých výťažok ide na dobročinné účely. Dobročinnosť sa stáva efektívnym nástrojom v politickom a obchodnom marketingu. Sú obdobia v roku, keď sa na televíznych obrazovkách priam mihajú charitatívne akcie, ktorých zisk putuje na kontá nadácií.

Verme, že väčšinu protagonistov týchto akcií okrem vlastného zviditeľnenia skutočne teší  aj vedomie, že pomohli  tým, ktorí to potrebujú.  Ovšem  pocit, že pomáhame, alebo podporíme nezištne niečo užitočné si dopriavame aj my necelebrity.
 

Zachraňujeme lesy v Brazílii, posielame peniaze slonom do Kene, zachraňujeme veľryby, ľadovce, korytnačky, koralové útesy… Každý si môže v hypermarkete dobročinnosti vybrať podľa chuti.  A to je fajn.  Až na jednu vec. Posielame peniaze na druhú stranu zemegule, zachraňujeme  amazonské pralesy, ale výrub stromov pred našim domom nás netrápi. Posielame prostriedky na záchranu planéty, ale čo sa deje pod oknami nášho bytu nám neprekáža. Podporujeme boj proti jadrovej lobby a korporáciám, ale skorumpovaného starostu tolerujeme. Posielame peniaze deťom po celom svete, ale aký vzduch dýchajú tie naše nás akoby nezaujímalo.
Ano, podporme veci vo svete, ktoré  za to stoja.  Ale mohli by sme si popri tom uvedomiť, že sú veci v našom okolí, ktorým tiež treba pomôcť.  My Bratislavčania máme v tomto smere široký  výber možností.  Azda žiadne európske hlavné mesto nemá  verejný priestor a zeleň v takom stave ako Bratislava. Nemusíme však hneď realizovať veľkolepé projekty, stačia drobné zlepšenia,  ktoré pomôžu obyvateľom mesta. Zaujímavé predsa nie sú len vízie, ako bude Bratislava vyzerať v roku 2050, podstatný je aj čistý a upravený  trávnik, okolo ktorého denne chodíme do práce.  Dôležitý nie je len nultý obchvat, o ktorom tak radi rečnia zástupcovia mesta, ale aj trasy pre cyklistov a problém parkovania, ktorý všetci sľubovali riešiť. Dôležitý nie je len národný futbalový štadion, ale aj detské ihriská a ich bezpečnosť . Nečakajme kým to konečne začne riešiť samospráva. Podporme malé, ale dôležité zlepšenia v našom meste priamo.  

www.clovekamesto.sk

Retrievera predsedu vlády napadol a usmrtil zúrivý pitbull – na takýto titulok budeme musieť čakať ?

23.08.2012

Výzva na prijatie zákona o chove bojových plemien predsedovi vlády Slovenskej republiky. Adresované Predsedovi Vlády SR – JUDr. Róbertovi Ficovi Dobrý deň, oslovujem Vás ako majiteľa psa a zároveň ako Predsedu Vlády tejto krajiny a politickej strany , ktorá má rozhodujúce slovo v Parlamente. Je veľmi smutné a tak to na Slovensku býva, [...]

Silikónové kozy vs zrútená budova: 1 – 0

02.07.2012

Bolo to obrovské šťastie, že nedošlo k skutočnej tragédii v podobe ľudských obetí. No ak už malo dôjsť k tomu,čo sa stalo, kde inde sa tak malo stať ak nie symbolicky v Ružinove, mestskej časti, ktorá sa stala vďaka tamojším úradníkom a zastupiteľstvu Eldorádom pochybných investorov. Bolo to šťastie pre investora, ktorému sa nečudujem – prišiel do krajiny, [...]

Bratislava – Európske hlavné mesto bordelu

03.06.2012

Aj naše hlavné mesto,podobne ako iné metropoly, začína v záujme zvýšenia turistickej návštevnosti vyvíjať väčšiu snahu. Toto úsilie v podobe prepracovaných stratégií má zväčša za cieľ vytvoriť určitú charakteristickú predstavu, obraz, ktorý má mesto vyvolávať v cudzincoch, potenciálnych návštevníkoch. V tvrdom biznise zvanom turizmus, je bežné [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

maxim

Žijem a pracujem v Bratislave. Píšem o postrehoch zo života v našom meste. Od roku 2011 som členom občianskeho združenia *Človek a mesto*

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31437x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu

Kategórie