Založ si blog

Retrievera predsedu vlády napadol a usmrtil zúrivý pitbull – na takýto titulok budeme musieť čakať ?

 

Výzva na prijatie zákona o chove bojových plemien predsedovi vlády Slovenskej republiky.

 

Adresované Predsedovi Vlády SR – JUDr. Róbertovi Ficovi

 

Dobrý deň, oslovujem Vás ako majiteľa psa  a zároveň ako Predsedu Vlády tejto krajiny a politickej strany , ktorá má rozhodujúce slovo v Parlamente.

 

 

Je veľmi smutné a tak to na Slovensku býva, že sa začína vážna verejná diskusia o nebezpečnosti chovu  bojových plemien pre verejnosť, až po tragických prípadoch a usmrteniach aj napriek tomu, že sa naša spoločnosť mohla dopredu poučiť tisíckami prípadov zo zahraničia, kde tieto bojové plemená zabíjajú nielen dospelých ľudí ale aj deti. Na Slovensku okrem napadnutí ľudí takýmito plemenami o ktorých sa písalo sa stali stovky možno aj tisícky tragických prípadov, keď nezodpovedný majiteľ takéhoto plemena nemal psa na obojku pod fyzickou kontrolou, bez náhubku takýto pes ťažko zmrzačil iného mierumilovného psíka, prípadne ho usmrtil. Veľa ľudí psíčkarov považujú svojho psíka za neoddeliteľného člena rodiny a po takýchto tragických udalostiach spôsobených nezodpovednosťou až mnohokrát arogantnosťou takýchto majiteľov bojových plemien zažívajú nepredstaviteľný smútok za členom svojej rodiny. U starších ľudí, ktorí mnohokrát celé dni a noci trávia len so svojím štvornohým miláčikom a sú mnohokrát absolútne na neho naviazaný takúto tragédiu ani nemusia prežiť! Asi aj Vy, ako psíčkar by ste bol najprv veľmi nahnevaný a potom dlho, dlho smutný a predpokladám  aj celá Vaša rodina keby Vám pri športovaní na hrádzi nejaký pitbull bez vodítka  a náhubku roztrhal Vášho nerozlučného, milovaného Retrievera prípadne by napadol aj Vás? Môže sa to udiať každému nikto nevie odkiaľ , kde a kedy sa pri pokojnej prechádzke  na Vášho psíka, dieťa na Vás vyrúti nekontrolovateľný pitbull či iná bojová rasa a nezodpovedný majiteľ  už len zúfalo kričí na nepríčetného psa .

 

Preto apelujem na Vládu SR, aj poslancov NR, medzi ktorými je tiež mnoho psíčkarov , aby bez zbytočných odkladov začali riešiť túto situáciu návrhom a  prijatím prísneho zákona , ktorý bude hovoriť o podmienkach chovaní takýchto plemien a ich zdržiavaní sa na verejnosti.

 

Základné body , ktoré by mal obsahovať:

1, Kdekoľvek na verejných miestach ( mestách, obciach, lúkach, parkoch , lesoch) , všade kde je aj len minimálna pravdepodobnosť , že sa takéto plemeno môže dostať do kontaktu s inou osobou, iným psom pripadne iným domácim zvieraťom, musí mať majiteľ alebo držiteľ psa pod fyzickou kontrolou na vodítku s náhubkom špeciálnym pre tieto plemená. Každý občan by mal právo v prípade , že sa stretne alebo uvidí bojové plemeno bez voditka a náhubku okamžite kontaktovať políciu. Porušenie by malo byť riešené represívne vysokými pokutami a záznamom v karte po 3 porušeniach možnosť odobratia psa štátnym orgánom.

 

2, Sprísniť trestnoprávnu zodpovednosť voči  majiteľom a držiteľom takýchto plemien nielen pri napadnutí človeka , ale rozšíriť aj pri napadnutí alebo usmrtení iného psa prípadne iného domáceho zvieraťa.

 

3, Bojove plemená by mali byť certifikované a evidované políciou.

 

4,Chovateľia takýchto plemien by mali prejsť špeciálnym kynologickým výcvikom a psychotestami či sú sami vôbec spôsobilí chovať takéto plemená.

 

5, Jeden chovateľ by nemohol chovať viac ako  2 takéto bojové psy, výnimky špeciálne certifikované chovné stanice.

 

6, Daň s chovu bojových plemien napríklad 500,-eur /ročne, čo by odradilo mladých nezodpovedných  arogantných ľudí chovať bojové plemeno na prezentovanie svojej sily.

 

7,Púštať tieto plemená  bez vodítok a náhubkov len v špeciálnych na to určených zabezpečených objektoch.

 

8,Ak sú psy určené na stráženie objektov, objekty pred umiestnením takýchto psov , by mal byť skolaudované ,preverené štátnym orgánom napr. Policou , či oplotenie spĺňa technické kritéria, tak aby sa psy nemohli dostať na verejnosť mimo areálu.

 

9, Vypracovať odborníkmi zoznam týchto nebezpečných  bojových plemien.

 

Ďakujem a pevne dúfam, že tento emaile aspoň čiastočne napomôže k riešeniu tejto situácie na Slovensku.

 

Autor je členom občianskeho združenia  www.clovekamesto.sk

Bratislavčania pozor ! Príležitosť aj pre necelebrity.

17.01.2013

Pomoc iným, prejav solidarity, dobročinnosť sú dnes doslova trendovou záležitosťou. Usporadúvajú sa plesy, aukcie, dražby, na ktorých sa zúčastňujú celebrity a ktorých výťažok ide na dobročinné účely. Dobročinnosť sa stáva efektívnym nástrojom v politickom a obchodnom marketingu. Sú obdobia v roku, keď sa na televíznych obrazovkách priam mihajú charitatívne [...]

Silikónové kozy vs zrútená budova: 1 – 0

02.07.2012

Bolo to obrovské šťastie, že nedošlo k skutočnej tragédii v podobe ľudských obetí. No ak už malo dôjsť k tomu,čo sa stalo, kde inde sa tak malo stať ak nie symbolicky v Ružinove, mestskej časti, ktorá sa stala vďaka tamojším úradníkom a zastupiteľstvu Eldorádom pochybných investorov. Bolo to šťastie pre investora, ktorému sa nečudujem – prišiel do krajiny, [...]

Bratislava – Európske hlavné mesto bordelu

03.06.2012

Aj naše hlavné mesto,podobne ako iné metropoly, začína v záujme zvýšenia turistickej návštevnosti vyvíjať väčšiu snahu. Toto úsilie v podobe prepracovaných stratégií má zväčša za cieľ vytvoriť určitú charakteristickú predstavu, obraz, ktorý má mesto vyvolávať v cudzincoch, potenciálnych návštevníkoch. V tvrdom biznise zvanom turizmus, je bežné [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

maxim

Žijem a pracujem v Bratislave. Píšem o postrehoch zo života v našom meste. Od roku 2011 som členom občianskeho združenia *Človek a mesto*

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31436x
Priemerná čítanosť článkov: 3930x

Autor blogu

Kategórie