Založ si blog

Silikónové kozy vs zrútená budova: 1 – 0

Bolo to obrovské šťastie, že nedošlo k skutočnej tragédii v podobe ľudských obetí. No ak už malo dôjsť k tomu,čo sa stalo, kde inde sa tak malo stať ak nie symbolicky v Ružinove, mestskej časti, ktorá sa stala vďaka tamojším úradníkom a zastupiteľstvu Eldorádom pochybných investorov.

  Bolo to šťastie pre investora, ktorému sa nečudujem – prišiel do krajiny, ktorá je známa tým, že za peniaze sa na úradoch „vybaví“ takmer všetko. Je to smutný prístup, ale pochopiteľný. Čo je žiaľ hanebné, je že v ružinovských úradníkoch, odborníkoch s pečiatkami, statikoch a ďalších našiel presne tých ľudí, ktorých pre svoj štýl podnikania potreboval.

   Bolo to šťastie aj pre ružinovský stavebný úrad, ktorý túto stavbu zrejme len zhodou okolností a náhod ešte neskolaudoval. Treba pre korektnosť povedať, že ju povolil ešte exstarosta Drozd. No stavebné povolenie podpísala ing. Dagmar Zárišová, ktorá sa so stavebným zákonom kamaráti len sporadicky.  Nový starosta, pán Pekár má príležitosť využiť drahé školenie v komunikácii s verejnosťou, ktoré si objednal a absolvoval u zahraničného odborníka na komunikáciu s masami. Mimochodom, jeho školiteľ pochádzal z tej istej krajiny ako investor zrútenej hromadnej garáže.

Do tretice to bolo veľké šťastie obyvateľov bytov, ktorí ešte neparkovali v garážach. Nezávidím im pocit, keď si večer ľahnú a hľadia do betónoveho stropu. Doprajem ho naopak všetkým, ktorí sú za to, že sa blížime Arménsku a Turecku zodpovední. Nezávidím ani tým, čo predávajú byty v 3nity. Nešiel by som tam po nedeli bývať ani zadarmo. Máme síce úplatných úradníkov,ale až takí hlúpi nie sme, aby sme kupovali bývanie v betónových barabizniach narýchlo postavených neodbornou pracovnou silou.

   Po štvrté, bolo to smutné pre všetkých, ktorí si všimli, ako túto udalosť pokryli naše mienkotvorné média. Hotel, farmu, smotánku a kto preťahuje silikónové celebrity riešia dopodrobna, zrutenú budovu majú na háku.

www.clovekamesto.sk

Bratislavčania pozor ! Príležitosť aj pre necelebrity.

17.01.2013

Pomoc iným, prejav solidarity, dobročinnosť sú dnes doslova trendovou záležitosťou. Usporadúvajú sa plesy, aukcie, dražby, na ktorých sa zúčastňujú celebrity a ktorých výťažok ide na dobročinné účely. Dobročinnosť sa stáva efektívnym nástrojom v politickom a obchodnom marketingu. Sú obdobia v roku, keď sa na televíznych obrazovkách priam mihajú charitatívne [...]

Retrievera predsedu vlády napadol a usmrtil zúrivý pitbull – na takýto titulok budeme musieť čakať ?

23.08.2012

Výzva na prijatie zákona o chove bojových plemien predsedovi vlády Slovenskej republiky. Adresované Predsedovi Vlády SR – JUDr. Róbertovi Ficovi Dobrý deň, oslovujem Vás ako majiteľa psa a zároveň ako Predsedu Vlády tejto krajiny a politickej strany , ktorá má rozhodujúce slovo v Parlamente. Je veľmi smutné a tak to na Slovensku býva, [...]

Bratislava – Európske hlavné mesto bordelu

03.06.2012

Aj naše hlavné mesto,podobne ako iné metropoly, začína v záujme zvýšenia turistickej návštevnosti vyvíjať väčšiu snahu. Toto úsilie v podobe prepracovaných stratégií má zväčša za cieľ vytvoriť určitú charakteristickú predstavu, obraz, ktorý má mesto vyvolávať v cudzincoch, potenciálnych návštevníkoch. V tvrdom biznise zvanom turizmus, je bežné [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

maxim

Žijem a pracujem v Bratislave. Píšem o postrehoch zo života v našom meste. Od roku 2011 som členom občianskeho združenia *Človek a mesto*

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31429x
Priemerná čítanosť článkov: 3929x

Autor blogu

Kategórie