Založ si blog

Chuligáni na hradnom kopci.

Práve som zhliadol tlačovú besedu ministra vnútra k protestu proti korupcii a zásahu špeciálnych jednotiek. Pre tých ,ktorí túto tlačovku nevideli,pretlmočím posolstvo pána ministra. :

Milí občania,vyjadriť nesúhlas a nespokojnosť je vaše legitímne právo. Môžete to však urobiť iba pokojným spôsobom,to jest nemastným – neslaným postávaním, šomraním, ideálne štrnganím kľúčmi. V opačnom prípade budete za výdatnej pomoci medií označení za vagabundov a futbalových chuligánov (tento výraz bol použitý tri krát) a s ako takými s vami bude náležite naložené. Čiže v záujme zabránenia vzniku škôd vás rozoženú ťažkoodenci a vodné delá. A teda rozumej milý občan,na žiadnu antigorilu nabudúce už nechoď, lebo sa z nej stáva akcia chuligánov ,nacistov a iných najatých živlov ,s ktorými slušný človek nemá nič spoločné.
…Asi toľko. K dôvodom,prečo ľudia vyšli v mrazoch do ulíc nepadlo ani slovo.

Takže náš odkaz pre ministra znie:

1. Na proteste pred Národnou radou neboli len futbaloví fanúšikovia ( hoci predsa aj oni sú občanmi SR a majú právo sa vyjadriť). Drvivú väčšinu demonštrantov tvorili mladí ľudia. Mnohí z nich inteigentní a vzdelaní, ktorí sú šokovaní z rozsahu korupcie a z prehnitosti systému ,ktoreho ste Vy pán minister dlhé roky súčasťou. Boli tam ľudia, ktorí cítia, že protest formou pripnutej žltej stužky prinúti gorily maximalne k úsmevu popod fúz (a teraz zďaľeka nemyslím iba Dzurindu). Boli tam starší ľudia, ktorí cítia,že protest formou štrngajúcich kľúčov nebude dostatočne počuť. Okrem toho vedia,že raz už „revolúcia“ touto formou prebehla a presviedčajú sa, že nový režim z nich robí mnohonásobne väčších blbcov ako ten predchádzajúci.
2. Vyprosujeme si, aby ste nás pán minister prirovnával k bande rabujúcich moslimov v Londýne. Naopak, my proti rabovaniu a vykrádaniu protestujeme! Našich spoločných zdrojov. Ktorému ste zo svojho postu nezabránili.

3. Nedáme sa zastrašiť a na antigorilu prídeme opäť a budeme protestovať adekvatne tomu,proti čomu bojujeme. A nezastraší nas ani fakt, že ste si trúfli na ľudi,ktorí sa konečne prebrali z letargie,nasadiť obušky a vodné delá. Prideme protestovať proti skrytému nasiliu, ktoré sa pácha na obyvateľoch tejto krajiny a ktoré je neporovnateľne brutálnejšie a nedá sa porovnávat s vajciami a prskavkami šmarenými smerom na parlament. Pretože,ak na hradnom kopci nejakí grázli boli,tak tí,ktorí sedia v zmienenej budove,sú omnoho väčší.

4. Za celú dobu pôsobenia na svojom poste ste proti obludnej korupcii neurobili vôbec nič. Ale zvolávate tlačovú besedu,na ktorej prezentujete ako svoj úspech zásah ťažkoodencov proti ľudom ,ktorí prišli vyjadriť svoju frustráciu a znechutenie nad stavom v akom sa krajina nachádza. Ak toto je úspech, v tom prípade radšej zanechajte Vaše posobenie v politike.

P.S. : Vieme ,že mnohým by vyhovoval nenásilný protest so stužkou na svetri a požiadavkou politickej zodpovednosti. Nie,nežiadame ju. Žiadame zodpovednosť inú. Pre aktérov kauzy gorila – Bubeniková,Malchárek a spol. Leopoldov.

Bratislavčania pozor ! Príležitosť aj pre necelebrity.

17.01.2013

Pomoc iným, prejav solidarity, dobročinnosť sú dnes doslova trendovou záležitosťou. Usporadúvajú sa plesy, aukcie, dražby, na ktorých sa zúčastňujú celebrity a ktorých výťažok ide na dobročinné účely. Dobročinnosť sa stáva efektívnym nástrojom v politickom a obchodnom marketingu. Sú obdobia v roku, keď sa na televíznych obrazovkách priam mihajú charitatívne [...]

Retrievera predsedu vlády napadol a usmrtil zúrivý pitbull – na takýto titulok budeme musieť čakať ?

23.08.2012

Výzva na prijatie zákona o chove bojových plemien predsedovi vlády Slovenskej republiky. Adresované Predsedovi Vlády SR – JUDr. Róbertovi Ficovi Dobrý deň, oslovujem Vás ako majiteľa psa a zároveň ako Predsedu Vlády tejto krajiny a politickej strany , ktorá má rozhodujúce slovo v Parlamente. Je veľmi smutné a tak to na Slovensku býva, [...]

Silikónové kozy vs zrútená budova: 1 – 0

02.07.2012

Bolo to obrovské šťastie, že nedošlo k skutočnej tragédii v podobe ľudských obetí. No ak už malo dôjsť k tomu,čo sa stalo, kde inde sa tak malo stať ak nie symbolicky v Ružinove, mestskej časti, ktorá sa stala vďaka tamojším úradníkom a zastupiteľstvu Eldorádom pochybných investorov. Bolo to šťastie pre investora, ktorému sa nečudujem – prišiel do krajiny, [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

maxim

Žijem a pracujem v Bratislave. Píšem o postrehoch zo života v našom meste. Od roku 2011 som členom občianskeho združenia *Človek a mesto*

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31350x
Priemerná čítanosť článkov: 3919x

Autor blogu

Kategórie