Založ si blog

Konečná. . . vystupovať !

Správa z tlače:

„Bratislava si zaslúži viac švihu a sviežosti, je to síce malý projekt ale podstatne skultivuje verejné priestory v centre. Podobné projekty budem a chcem podporovať naďalej“: Ivo Nesrovnal, krajský tajomník SDKÚ „.

 „V tomto priestore to už dlhé roky vyzerá akoby sa tam zastavil čas. Preto sme sa ho rozhodli aspoň takto osviežiť a spríjemniť tak ľuďom čakanie na autobus“: Tatiana Rosová, starostka Starého Mesta.

 Horeuvedené citáty sú súčasťou článkov, ktoré boli v takmer rovnakom znení uverejnené vo viacerých denníkoch. Pýtate sa čomu mienkotvorné denníky prikladajú toľkú váhu a venujú priestor? Reč je o „projekte“ zelené námestie občianskeho združenia Mestské zásahy, ktorý finančne podporila Bratislavská župa a nadácia Pontis. Nuž, nazývať toto projektom je silné slovo, ale poďme pekne poporiadku. O čo presne ide? Skupinka niekoľkých mladých ľudí spolu s niektorými komunálnymi politikmi vyliala a rozotrela zelenú farbu na asfalt v priestore autobusovej zastávky pod bratislavským Novým mostom všeobecne známej svojim dlhodobo nevábnym vzhľadom. Ako sami vravia, chceli tým upozorniť na žalostný stav v akom sa priestor nachádza. Pokiaľ chceli len upozorniť, išlo na to zbytočne veľa peňazí…navyše, ak je žalostný stav zastávky všeobecne a dlhodobo známy. Ale nikde som sa nedočítal koho chcú upozorniť. Verejnosť a obyvateľov mesta, ktorí tadiaľ dennodenne cestujú? Tých upozorňovať rozhodne nie je potrebné.Koho teda?

 Keď sa mladý, zjavne ambiciózny architekt chce zviditeľniť tým že tvrdí, že chce upozorniť na stav, ktorý je všeobecne a dlhodobo známy, je to úsmevné. Ale ak sa takejto akcie zúčastnia a takto sa propagujú komunálni politici, je namieste skôr slovo trápne. Koho chcú upozorniť oni? Sami seba? Ide predsa o stav, ktorý zastupiteľstvo, ktorého sú oni alebo ich kolegovia členmi, pozná roky a rovnako dlho ho neriešia napriek tomu, že by mali. Vari chceli naozaj upozorniť verejnosť a obyvateľov? Tých na stav priestoru upozorňovať netreba, poznajú ho dôverne z každodennej reality… Oveľa prínosnejšie by bolo ísť a opýtať sa ľudí , cestujúcich čo by potrebovali…som si istý že asfalt na zeleno to nie je! Ak chceli skutočne niečo prínosné urobiť, tak mali radšej opraviť lavičky a skultúrniť búdy,okolo ktorých sa večne popíja a odpľúva ..alebo opraviť  výtlky, kanály….pre nich však bolo asi podstatnejšie, že o tomto ich bohumilom a „verejnoprospešnom“ počine svorne informovala väčšina spravodajských portálov a denníkov a mnohé nezabudli spomenúť ich politickú príslušnosť.Záležitosť vyzerá skôr ako akcia znudenej zlatej mládeže, ktorá sa navyše prepožičiava na politickú propagandu.Celá akcia tak pripomína skôr veľké gesto bez reálneho výsledku. Zahrali sa na záchrancov mesta a urobili pri tom reklamu firme, ktorá dodala farbu. A ešte jednej firme – SDKÚ. To je tá,z ktorej istý mladý muž nedávno nakúpil od štátu platinové sitká a obratom predal so ziskom 1.7 milióna euro /slovom jeden milión sedemsto tisíc eur slovenských/…za to by sa už dalo nakúpiť farby…a možno by zvýšilo aj na vysadbu zelene v okolí…opravu výtlkov, nové lavičky na zastávke a aj na prístrešok a sociálne zariadenia pre šoférov autobusov.

 

A do tretice ešte jeden citát, tentokrát perla ducha od samotného šéfa samosprávneho kraja Pavla Freša:“ Konečná autobusov pôsobí najmä vo večerných hodinách ponuro a depresívne, zelená farba, ktorá je vlastne symbolom prírody tento priestor oživí“.

…jedným slovom konečná 🙁

 

Apropos, koľko stál ten špás??

 

 

www.clovekamesto.sk

Bratislavčania pozor ! Príležitosť aj pre necelebrity.

17.01.2013

Pomoc iným, prejav solidarity, dobročinnosť sú dnes doslova trendovou záležitosťou. Usporadúvajú sa plesy, aukcie, dražby, na ktorých sa zúčastňujú celebrity a ktorých výťažok ide na dobročinné účely. Dobročinnosť sa stáva efektívnym nástrojom v politickom a obchodnom marketingu. Sú obdobia v roku, keď sa na televíznych obrazovkách priam mihajú charitatívne [...]

Retrievera predsedu vlády napadol a usmrtil zúrivý pitbull – na takýto titulok budeme musieť čakať ?

23.08.2012

Výzva na prijatie zákona o chove bojových plemien predsedovi vlády Slovenskej republiky. Adresované Predsedovi Vlády SR – JUDr. Róbertovi Ficovi Dobrý deň, oslovujem Vás ako majiteľa psa a zároveň ako Predsedu Vlády tejto krajiny a politickej strany , ktorá má rozhodujúce slovo v Parlamente. Je veľmi smutné a tak to na Slovensku býva, [...]

Silikónové kozy vs zrútená budova: 1 – 0

02.07.2012

Bolo to obrovské šťastie, že nedošlo k skutočnej tragédii v podobe ľudských obetí. No ak už malo dôjsť k tomu,čo sa stalo, kde inde sa tak malo stať ak nie symbolicky v Ružinove, mestskej časti, ktorá sa stala vďaka tamojším úradníkom a zastupiteľstvu Eldorádom pochybných investorov. Bolo to šťastie pre investora, ktorému sa nečudujem – prišiel do krajiny, [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

maxim

Žijem a pracujem v Bratislave. Píšem o postrehoch zo života v našom meste. Od roku 2011 som členom občianskeho združenia *Človek a mesto*

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31405x
Priemerná čítanosť článkov: 3926x

Autor blogu

Kategórie